Content

Sijoittaminen verkossa

Rahan säästäminen

Tuesday 18 February 2020 - Filed under Vinkit

Mikäli on palkkatyössä ja on suunnitellut säästävänsä rahaa esimerkiksi lomamatkaa tai taloudellista puskuria varten, on tämä varsin helposti toteutettavissa muutamilla vinkeillä. Rahaa säästääkseen tarvitsee ennen kaikkea suunnitelmallisuutta ja budjettia. Mikäli elää suoraan kädestä suuhun, ei säästäminen välttämättä ole ajankohtainen asia, mutta esimerkiksi tulevaisuuden budjettia voi olla hyvä suunnitella vaikka vuosittain. Jokainen voi pohtia aina toisinaan omia kulutusvalintojaan ja sitä, olisiko tietyistä asioista mahdollista luopua ja sitä kautta säästää rahaa.

Monesti säästöä saattaa kertyä yllättävistäkin asioista, joita ei aiemmin ole edes huomannut ajatella. Vaihtamalla esimerkiksi joukkoliikenteen tai autoilun pyöräilyyn säästää matkakuluissa ja tyytyväisyys elämään lisääntyy. Mahdollisesti samalla voi säästää myös kuntosalikortin hinnan, sillä liikunta siirtyy enemmän arkiliikunnaksi.

Pohdi onko sinulla tarpeettomia hankintoja

Monelle kertyy vuosien varrella asuntoon helposti tarpeettomia hankintoja, ja ihmiset harhautuvat helposti ostamaan tavaroita enemmän tottumuksesta kuin sen vuoksi, että niitä oikeasti tarvitsevat. Hankinnoissa kannattaa suosia kierrätystä ja jakamista mahdollisimman pitkälle. Esimerkiksi Netflix-jäsenyyden voi jakaa samassa taloudessa asuvan kanssa tai irtisanoa kokonaan ja siirtyä lukemaan kirjaston kirjoja sarjojen ja elokuvien katselun sijaan.

Kannattaa myös tarkistaa, tuleeko ruokaan käytettyä tarpeettomia määriä rahaa ja voisiko ruokia hyödyntää monipuolisemmin. Esimerkiksi pakastevihannekset ovat edullisia ja monikäyttöisiä. Kannattaa myös suosia kuivana säilytettäviä ainesosia, joita voi hyödyntää monessa eri asiassa. Ruoasta voidaan valmistaa kohtuullisen suuria annoksia pakastimeen, sillä yleensä suurien määrien valmistaminen tulee edullisemmaksi kuin se, että ostaa pieniä määriä kerrallaan.

Vanhoja tavaroita kannattaa korjata

Vanhojen vaatteiden ja muiden tavaroiden kuluessa kannattaa vielä tarkistaa, voisiko niitä korjata ja viedä ne arvioitavaksi asiantuntijalle. Esimerkiksi elektroniikasta on tullut nykyään harmillisesti kulutustavaraa, vaikka puhelimen hajotessa kannattaisi mieluummin huoltaa puhelin. Näin sille saa vielä lisää käyttövuosia. Muun muassa Mobylife on loistava paikka lähettää puhelimen huoltoon.

Myös esimerkiksi vaatteissa, asusteissa ja kengissä kannattaa jo heti aluksi suosia mahdollisimman laadukkaita materiaaleja, jotka kestävät käytössä vuosia ja niitä on mahdollista myös korjata. Hyvät kengät voi uusia osaavan suutarin toimesta useampaankin kertaan, kunhan itse kenkien valmistusmateriaali kestää korjaamista. Rahaa säästääkseen täytyy siis itse asiassa aluksi käyttää hieman enemmän rahaa, jotta kyseiset tavarat maksavat itsensä takaisin vuosien käytössä.

2020-02-18  »  Roger