Content

Sijoittaminen verkossa

Sijoittaminen verkossa

Saturday 25 June 2016 - Filed under Pankit

investment

Suomalaisten suosimia tapoja sijoittaa ovat omistusasunnot, osakesijoittaminen ja sijoitusrahastot. Kaksi viimeisenä mainittua onnistuu nykyisin myös kätevästi netistä. Suosituin tapa on sijoitusasunto, joka on viime vuosina ollut myös turvallisin tapa asuntojen hintojen tasaisesti noustessa. Varsinkin jos asunnon on hankkinut pääkaupunkiseudulta, ei vuokraamisessa ole ongelmaa, sillä erityisesti Helsingin alueella on suuri pula nimenomaan vuokra-asumuksista.

Jos kuitenkin päätyy sijoittamaan osakkeisiin tai rahastoihin, sijoituksien seuraaminen ja hallinnointi onnistuu kätevästi oman verkkopankin kautta. Helpoin tapa päästää alkuun sijoittamisessa, on olla yhteydessä omaan pankkiin ja tiedustella minkälaisia sijoituspalveluita on tarjolla. Yksi vaihtoehto on sijoittaa afiliaatti-sivustoihin, varsinkin jos olet kasinopelien ystävä.

Osakesijoittaminen

Suomalaiset ovat perinteisesti varsin laiskoja sijoittajia, erityisesti mitä osakkeisiin tulee. Syitä on monia, suurimman syyn ollessa tiedon puute, sijoittamisesta ja varsinkin sijoittamiseen liittyvistä riskeistä ei tiedetä tarpeeksi.

Helpoin tapa päästä alkuun osakesijoittamisessa, on sopia tapaaminen oman pankin sijoitusneuvojan kanssa. Myös pankkien verkkosivuilta löydät paljon materiaalia sijoittamiseen liittyen ja ennen sijoitusneuvojan tapaamista onkin hyvä hieman tutustua aiheeseen, sijoituskohteisiin, alan termistöön jne.

Sijoitusten seuraaminen onnistuu helposti oman verkkopankin kautta, joka tekee oman talouden suunnittelemisesta ja seuraamisesta helppoa. Kertyneitä rahoja voi sitten käyttää elämiseen ja harrastuksiin.

Rahastosijoittaminen

Toinen suomalaisten suosimista sijoitustavoista on rahastosijoitus. Jos on kiinnostunut rahastoihin sijoittamisesta, tulee ottaa selvää ainakin siitä, minkälaisia rahastoja on tarjolla ja ovatko pankkien tarjoamat rahastot parhaita vaihtoehtoja.

Ennen sijoittamista, kannattaa tutustua rahastosijoittajien yleisimpiin virheisiin.

Rahastosijoittaminen on huomattavasti helpompi tapa sijoittaa rahoja osakesijoittamiseen verrattaessa. Aikaa ei tarvitse käyttää pörssikurssien ja osakkeiden arvon muutosten analysointiin. Alkuun pääsee helposti sopimalla tapaamisen oman pankin sijoitusneuvojan kanssa ja aluksi säästämisen voi aloittaa esimerkiksi sijoittamalla muutamaan eri rahastoon.

Tilille säästäminen ei nykyisessä tilanteessa ole kannattavaa, sillä korot ovat niin alhaalla, että inflaatio syö rahan arvoa nopeammin kuin rahoille ehtii kertyä korkoa. Rahat kannattaa mieluummin sijoittaa vaikka maltillisen tuoton rahastoihin.

2016-06-25  »  Roger